MENUMENU
Domowe, zdrowe jedzenie

Domowe, zdrowe jedzenie

previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider

Zdrowe, urozmaicone i smaczne – to charakteryzuje posiłki przygotowywane we własnej kuchni Blue Bell.

Biorąc udział w programie „Zdrowo jemy, zdrowo rośniemy” współpracowaliśmy z doświadczonym edukatorem żywieniowym, który w naszym przypadku był zarówno dietetykiem, jak i technologiem żywności. Pani Ania przygotowana i wyszkolona przez ekspertów ze Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego i Instytutu Matki i Dziecka,  analizowała jadłospisy przedszkola, szkoliła personel z zakresu żywienia przedszkolaków i pomogła wprowadzić zdrowe zmiany.

Ponieważ dzieci spożywają w przedszkolu 70-75% swoich posiłków, korzystamy ze sprawdzonych dostawców i używamy produktów o wysokiej jakości.

Codziennie przygotowujemy 5 zdrowych posiłków, uwzględniamy diety i indywidualne potrzeby żywieniowe dzieci. Dzieci jedzą tyle ile potrzebują – posiłki nie są limitowane.

Rodzice otrzymują tygodniowy jadłospis z wyprzedzeniem.

Nasze przedszkole wdrożyło system HACCP.  System zapewnia najwyższej jakości produkty spożywcze na każdym etapie procesu produkcji, przechowywania, przetworzenia i jakości towarów. System HACCP jest wymagany prawem UE i rekomendowany przez Światową Organizację Zdrowia.